IMIM Logo2

PERSEUS

 
L’estudi clínic PERSEUS es proposa avaluar en població pediàtrica (6-12 anys) la seguretat i de forma preliminar l’eficàcia d’un preparat dietètic contenint epigalocatequina gal·lat en la millora del rendiment cognitiu i la funcionalitat en població amb la síndrome de Down i de X-Fràgil.

La hipòtesis és que tot i que l’origen genètic d’ambdues síndromes és diferent, el mecanisme pel qual l’EGCG proporcionaria efectes terapèutics seria comú. El tractament busca millorar la plasticitat neuronal del cervell, això és com les neurones s’interconnecten i creen xarxes que són extremadament rellevants en els processos cognitius com l’aprenentatge o la memòria.

Aquest estudi clínic permetrà corroborar els resultats observats en adults joves amb la síndrome de Down (Estudi TESDAD), amb l’avantatge d’iniciar el tractament de forma molt més primerenca, i per tant, on s’espera que els resultats siguin més sostinguts en el temps i per tant, tinguin més significació.

L’estudi PERSEUS està dissenyat com un estudi multicèntric on participen 4 centres espanyols:

-IMIM-Institut Hospital del Mar d’Investigacions Màdiques de Barcelona (centre promotor), dirigit pel Dr. Rafael de la Torre.

-Hospital Infantil Universitario Niño Jesús de Madrid, sota la coordinació del Dr. Julián Lirio.

-Intituto Hispalense de Pediatría, de Sevilla, sota la coordinació de la Dra. Maria Teresa Bermejo.

-Hospital Universitario Marqués de Valdecilla, sota la coordinació del Dr. Domingo González-Lamuño.

I un centre estranger:

- Institut Jérôme Lejeune de París, sota la coordinació de la Dra. Cécile Cieuta-Walti.

L’estudi ha estat finançat per la Fundación Mútua Madrileña, per l’Institut Jérôme Lejeune i amb la col·laboració de donants anònims.

Si estàs interessant a participar, contacta amb l’equip investigador de 8 a 15 hores al telèfon: +34 93 3160494 o escriu un correu a:  mperez2@imim.es 

Amb el recoltzament de:

Pielogosfjl Pielogosisc FRAXA Generalitatvertical Logo FMM x-fragil
Tecnio Pielogofes Pielogosfeder Piedown Pielogosmar

e-mail: cridard@imim.es :: 2012-2016© cridard.imim.es :: Avís legal i política de privacitat.